Telèfon
+376 803 344
Horari
De dl a dv de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 17:00 h
Segueix-nos!

Compliment del pronunciament judicial: una client del despatx rep 6.000 euros d’indemnització

Avui una clienta del despatx ha rebut 6.000 euros d’indemnització pel dany moral suportat per l’anormal funcionament de la Justícia.

El 24 de febrer explicàvem al nostre blog el cas d’una clienta que fa gairebé deu anys que es troba immersa en un procediment judicial. També exposàvem que s’havia aconseguit, mitjançant sentència del Ple del Tribunal Superior, que la clienta rebés 6.000 euros d’indemnització. Aquesta era conseqüència del dany moral suportat per l’anormal funcionament de la Justícia. El fonament jurídic va ser la vulneració al dret a un procés degut de durada raonable reconegut a  l’article 10.2 de la Constitució.

Avui la clienta ha rebut, de mans del Gabinet Jurídic de Govern, el xec en compliment al pronunciament judicial, fixat en la sentència PLE/1-2021.  Ara continuarem amb la causa penal, esperant que el procediment deixi d’estar encallat en les estances judicials.

Què diu l’article 10.2 de la Constitució ?

Es garanteix a tothom el dret a la defensa i a l’assistència tècnica d’un lletrat, a un judici de durada raonable, a la presumpció d’innocència, a ésser informat de l’acusació, a no confessar-se culpable, a no declarar en contra d’ell mateix i, en els processos penals, al recurs.

Constitució d’Andorra

ARTICLES RELACIONATS AL NOSTRE BLOG: