Telèfon
+376 803 344
Horari
De dl a dv de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 17:00 h
Segueix-nos!

En suport a Gonzalo Boye

Set prestigiosos advocats europeus, entre els que es troba Josep Antoni Silvestre, expressen el seu suport a Gonzalo Boye.

Com advocats internacionals, volem fer pública la nostra preocupació pel processament a Espanya del nostre company Gonzalo Boye i l’impacte que aquest fet pot tenir en la independència i el lliure exercici de la nostra professió d’advocats.

L’Assamblea parlamentària i el Comitè de ministres del Consell d’Europa, a la resolució 2348 del 2020 i a la recomanació R (2000) 21, han expressat clarament la seva preocupació per la vulneració de drets que pateixen els advocats en alguns països europeus, quan representen dissidents polítics, identificant advocats amb les causes dels seus clients.

Cada cop resulta més necessari establir un sistema judicial equitatiu independent de qualsevol influència política, que protegeixi els advocats de la coacció, la pressió o fins i tot les amenaces, garantint així el lliure exercici de la nostra professió. Les acusacions contra advocats en processos penals sense garanties no només tenen com a objectiu promoure una campanya de descrèdit professional, sinó que també afecten directament el dret a la defensa de tots els ciutadans, els advocats dels quals son l’única garantia contra l’acció punitiva de l’Estat.

Amb aquesta carta, aixequem la nostra veu per expressar la nostra preocupació pel cas del nostre company Gonzalo Boye i promourem un procés de coordinació internacional d’advocats per exigir respecte pel llire exercici de la nostra professió.

Signants: Aamer Anwar, Paul Bekaert, Simon Bekaert, Ben Emmerson, Nico Krisch, Christophe Marchand i Josep Antoni Silvestre.ENLLAÇOS A NOTÍCIES RELACIONADES:

ALTAVEU DIGITAL: L’advocat andorrà Silvestre forma part d’un grup internacional de suport a Boye.

VILAWEB: Advocats internacionals expressen la seva preocupació per la persecució de Gonzalo Boye.

EL NACIONAL.CAT: Advocats internacionals denuncien la persecució que pateix Gonzalo Boye.

EL MÓN: Manifest internacional d’advocats en suport de Boye.