Telèfon
+376 803 344
Horari
De dl a dv de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 17:00 h
Segueix-nos!

Celebració del Dia de la zero discriminació

La única via per arribar a la zero discriminació és fomentar la inclusió i exigir -com a societat- polítiques que garanteixin els Drets fonamentals.

L’1 de desembre del 2013 l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va proclamar l’1 de març com el Dia de la zero discriminació, una jornada reivindicativa pensada perquè totes les persones del mon alcin la seva veu per lluitar contra la discriminació, definida aquesta darrera per l’ONU com a “qualsevol acte o comportament que té per objecte o resultat la violació dels drets humans fonamentals que totes les persones gaudeixen en peu d’igualtat”.

Enguany el Dia de la zero discriminació vol subratllar, segons ONUSIDA, la imperiosa necessitat d’emprendre mesures per acabar amb les desigualtats que segueixen existint a tot el mon relacionades amb els ingressos, el sexe, l’edat, l’estat de salut, el treball, la discapacitat, l’orientació sexual, el consum de drogues, la identitat de gènere, la raça, la classe social, l’ètnia i la religió.

La no discriminació, reconeguda a l’article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans i recollida a l’article 6 de la nostra Constitució, té com a fita la igualtat, evitant d’aquesta manera els efectes negatius que té en la societat la discriminació que comporten el patiment individual i la manca de cohesió social.

Des de Silvestre Advocats pensem que per assolir dita igualtat s’han d’aplicar tots els mecanismes necessaris que garanteixin els drets d’aquelles persones que encara avui dia son discriminades per raó de naixement, raça, sexe, origen, religió, opinió…, així com per altres noves formes de discriminació com l’edat (edatisme), per les seves capacitats físiques o mentals (dislèxia, disortografia, TDAH, superdotats, bipolaritat, dispràxia, disgrafia…) i tantes altres.

Com a societat hem de garantir la dignitat humana erradicant qualsevol classe de discriminació. I com podem fer-ho? Lluitant pel foment de la inclusió i exigint polítiques que garanteixin els Drets fonamentals com son l’educació, la salut, el treball i la vida amb un únic objectiu: #zerodiscrimination.